Akademija rezanja in sekljanja
Vsaka dobra kulinarična šola ali akademija se prične z osnovno lekcijo sposobnosti rezanja in sekljanja z razlogom. Obvladovanje različnih tehnik rezanja in sekljanja je obvezna sposobnosti vsakega dobrega kuharja tako kot so odlični noži osnova vsake dobro opremljene kuhinje. A nikoli ni prepozno! V naši Akademiji rezanja in sekljanja se lahko naučite kako pravilno narežemo rezine, kocke, kako sesekljamo kot profesionalci in kako izberemo pravi nož za posamezno nalogo.
Akademija rezanja in sekljanja
Vsaka dobra kulinarična šola ali akademija se prične z osnovno lekcijo sposobnosti rezanja in sekljanja z razlogom. Obvladovanje različnih tehnik rezanja in sekljanja je obvezna sposobnosti vsakega dobrega kuharja tako kot so odlični noži osnova vsake dobro opremljene kuhinje. A nikoli ni prepozno! V naši Akademiji rezanja in sekljanja se lahko naučite kako pravilno narežemo rezine, kocke, kako sesekljamo kot profesionalci in kako izberemo pravi nož za posamezno nalogo.
Vzdrževanje in shranjevanje nožev
Redno brušenje nožev je pomembno. Fiskars orodja za brušenje vključujejo tako brus, kot tudi funkcionalen Fiskars Roll-Sharp brus. Oba lahko uporabljate tudi za brušenje nožev z nazobčenim rezilom. Oglejte si video z navodili za uporabo brusov na naši spletni strani.
V kolikor nože shranjujete v blokih ali stojalih za nože, ki ščitijo rezilo, bodo vaši Fiskars noži ostrino obdržali dlje časa. Fiskars stojala za nože ali magnetna stojala zagotavljajo priročno shranjevanje nožev, z odlično uravnoteženim izgledom in občutkom.
Preden nože shranite, jih dobro operite in osušite - najbolje takoj po uporabi. V kolikor nože perete v pomivalnem stroju, se prej prepričajte, če ste uporabili zaščito rezila. Za več informacij o izbiri in vzdrževanju Fiskars nožev se prosimo pozanimajte pri lokalnem trgovcu ali na naši spletni strani.
Kuhinjske škarje in škarje
Seveda so noži idealen pripomoček za številne vrste rezanja, vendar pa je včasih potrebno rezljanje. Škarje so tako najprimernejša izbira za rezanje zelišč, Sure, knives are great for many cutting tasks, but sometimes snipping is the way to go. Scissors are a convenient option for cutting herbs, rezanje ribje plavuti, rezanje perutnine, ali kadar je rezanje na deski za rezanje povsem odveč.
Tako kot noži, so tudi škarje na voljo z različnimi vrstami rezil. Škarje z nenazobčenim rezilom zagotavljajo izredno precizno rezanje. Nazobčeno rezilo škarij pa vam pomaga ohraniti spolzkih sestavine in materiale na predvidenem mestu med rezanjem.
Za zagotavljanje čimbolj optimalne izvedbe reza je skrb za škarje prav tako pomembna. Po uporabi vedno obrišite rezilo, da ostanejo čiste in vsake toliko časa naoljite os, da zagotovite gladek rez.
V kolikor rezilo postane topo, ga lahko naostrite s Fiskars brusom za škarje.